Musím říct, že se ty křesťanské spamy poslední dobou zlepšují. Toto mi nedávno přišlo:

 

Od: Moore Annabelle

 

Zdravím Vás Milý v Kristu

 

Pozdravy a objatia v láske k Ježišovi Kristovi, ako sa máš nech Pán zachová a prospeje tvojmu duchovnému životu. Ospravedlňujem sa za zasahovanie do vášho súkromia, najmä počas tejto sezóny karantény na boj proti všeobecnému pandemickému vírusu v dnešnom svete, som vdova s metastatickým karcinómom prsníka, rozhodol som sa vás kontaktovať, aby ste využili svoje dedičstvo v banke ako dar na pomoc deťom sirotinca vo vašej krajine, po získaní úprimnej spolupráce, dôvery a mimoriadnej dôvernosti vám pošlem ďalšie podrobnosti, aby ste mohli pokračovať v tomto darovaní, ak je to možné; Sám som nástrojom v Božích rukách, ktorý pomáha ľuďom a menej sklamaným detským domovom.

Dúfam, že sa mi ozveš.

úprimne
Moore Annabelle

 

Záměrně jsem odeslal odpověď, ve které stálo, že o žádném dědictví nevím a že ho můžou poslat rovnou nějaké neziskovce, která pracuje se sirotky. Následně mi přišla další odpověď:

 

Ďakujem vám za naliehavú odpoveď na moju správu a nenechajte sa uraziť, pretože viem, že moja prvá správa vás prekvapí. Volám sa pani Annabel Mooreová a ja som legálne ženatý s biskupom Guetom Moorom, biskupom sv. Andrews na západe v Kyjeve na Ukrajine. Boli sme ženatí 40 rokov. roky bez detí. Môj manžel zomrel po operácii srdca. a nedávno lekár povedal, že nebudem brať ďalších šesť mesiacov problém s rakovinou (rakovina a mŕtvica) Predtým, ako môj posledný manžel zomrel v posledných dvoch rokoch, vložil 1 500 dolárov (jeden milión päťstotisíc dolárov). Preto som sa rozhodol kontaktovať vás a požiadať o súhlas, aby ste mi dali vedieť, či súhlasíte s použitím môjho dedičstva v banke ako darček na pomoc deťom z detských domovov vo vašej krajine a počas môjho výskumu som našiel vaše kontaktné meno, Ak máte skutočný záujem, pošlite mi svoje informácie na potvrdenie vašej dohody
1. Celé meno:
2. Vaša adresa:
3. Vaša krajina:
4. Vaša profesia:
5. Vaše telefónne číslo
6. Kópia medzinárodného cestovného pasu pre správnu identifikáciu:

Hneď ako dostanem tieto informácie, pošlem ti ďalšie informácie kontaktujte banku, aby ste mohli diskutovať o procese presunu na pomoc deťom z detských domovov. Chcem, aby ste vedeli, že tento projekt nie je vtip. Je to skutočné. Toto je rozhodnutie, ktoré som sám urobil, Boh v nebi je môj svedok.
Blahoslavená pani Annabel Moore

Je jasné, že chtějí jen vylákat údaje a peníze (hádám, že požadavek na zaplacení poplatku za převod peněz by přišel v jednom z následujících e-mailů), nicméně zaštiťovat se přitom Bohem, s tím se setkávám málokdy.

 

Pokud vás zajímá, co se může stát, když začnete odpovídat na takové e-maily, doporučím přednášku z TEDu od Jamese Veitche. (obsahuje české titulky)