Berte tento článek „s nadsázkou“ prosím :-)

Jeden nikdy neví, kam se může dostat a co zjisit, když si „hraje“ s cizím webem (v tomto případě to bylo hledání uživatelů). A protože (nejen) mě (ale i mého spolubydlícího) napadají různé nápady, jen tak namátkově jsem zkusil najít uživatele s nějakým číslem.  K mému překvapení jsem žádného uživatele neobjevil, nýbrž se zobrazila  stránka společenství nějaké obce, z čehož jsem usoudil (a později také vyčetl z chybové hlášky při registraci), že uživatelé nemohou mít nick tohoto tvaru, čili se jedná nejspíše o identifikátor dané lokality.

Přišel nápad, proč tedy nezkusit velmi známé "číslo šelmy" (kdo neví, jaké je to číslo, nechť si ho najde v Bibli - Zj 13,18), které by se snad na takových stránkách vyskytovat nemělo a pokud, mělo by být přesměrováno :-) Číslo našlo malou obec začínající na „new“ („age“ to nepokračuje) v okrese Český Krumlov, což ovšem neznamená, že její obyvatelé mají s tím číslem něco společného. Na vině za tento menší nedostatek je nejspíše databáze, která nemá důvod takové číslo přeskakovat. Nicméně je pravděpodobně náhoda, že toto číslo vyšlo zrovna na tuto obec.

Na závěr musím poznamenat, že jsem se tímto článkem nechtěl nikoho dotknout (ať už by se jednalo o obec, lidi bydlící v ní, nebo třeba o programátora či toho, kdo tyto údaje do databáze zadával), jen mi nedalo se o této malé drobnosti nezmínit :-)