Od té minulé jsem pro Vás připravil o mnoho jednodušší hádanku. Jistě všichni víte, že když zadáváte své heslo hrozí nebezpečí, že pokud je nenapíšete dostatečně nepřehledně, může se stát, že by je někdo, kdo Vám právě v tu chvíli kouká přes rameno, mohl zjistit. A že je to docela snadné a je třeba si na to dávat velký pozor, to si nyní ukázkově vyzkoušíme.

Náhodou jsem našel krátké video, které se k tomuto účelu výborně hodí. Na videu se odehrává následující příběh: dotyčná osoba nejprve hodí notebook na zem, pak na něj šlápne, přinese ho ke stolu, otevře a začne psát heslo. Váš úkol je prostý, a to zjistit, jaké heslo tam napsal.

Můžete si všimnout, že osoba na videu nepíše heslo vůbec pomalu, ale má tak špatné rozpoložení rukou (píše jen dvěma prsty), že se heslo dá spolehlivě odkoukat. Vaše odpovědi i připomínky k tomuto způsobu získání hesla pište do komentářů pod článkem. A na závěr ještě jeden dodatek: zkuste hrát férově. Je sice možné heslo získat i jiným způsobem, ale ve Vašem vlastním zájmu to nedělejte. A ještě něco (to nejdůležitější), snažte se být obezřetní při používání svých hesel, nikdy nevíte, kdo se může dívat.

A teď už to video: